Online Positionering

Online positionering is een bekend begrip bij velen. Een bekend begrip waarvan de exacte betekenis vaak achterwege blijft. Helaas, want een onderneming is pas succesvol als deze onderscheidend is ten opzichte van haar concurrenten. Hiervoor is een unieke positionering bij de juiste doelgroep een eis.

Online Positionering onderscheiden
Online positionering betekenis

Omschrijving

Online positionering kan als volgt worden omschreven: Hoe u wordt gezien in de ogen van de consument. Een effectieve online positionering is gebaseerd op uw eigen sterktes, de wensen van uw doelgroep en de manier waarop u uzelf kunt onderscheiden van de concurrent. De juiste online positionering zorgt dat uw rendement stijgt door nieuwe- en loyale klanten.

Resultaten

Het hanteren van de juiste online positionering en strategie leidt vrijwel altijd tot positieve resultaten. Ook voor andere online activiteiten, zoals online adverteren. Deze resultaten komen voort uit uw onderscheidende positie ten opzichte van de concurrent in de ogen van uw doelgroep en het opbouwen van een imago die aansluit op de beleving van uw doelgroep.

Online Positionering onderscheidend

Stappenplan

1. Vastellen huidige positionering, strategie en doelstellingen.
2. Analyse koopmotieven van uw klanten.
3. Centraal stellen behoeften van uw klanten.
4. Formulering concrete positionering en strategie.
5. Doorvoering en communicatie naar de nieuwe- en terugkerende klant.

Voordelen

  • Toename aantal loyale klanten.
  • Verhoging van de omzet.
  • Specifieke doel- en bezoekersgroep.
  • Een gerichte bedrijfsvoering.